P1040305

Celozrnní slepovaní netopýři

Blíží se konec října, a s ním Keltský nový rok neboli Samhain. Nový rok nastává při západu slunce 31.10. a spolu s ním začíná noc duchů – v tuto noc se stírají hranice mezi světy a neplatí zákony prostoru a času. Skřítci a víly získávají moc, a duše mrtvých předků se k nám vracejí, aby se znovu setkaly se svými rodinami. Aby mrtvé duše nebloudily, svítíme jim na cestu svíčkami umístěnými ve vydlabaných dýních a připravíme jim na uvítanou něco malého k posilnění, například tyto netopýří slepovánky. Alespoň si potrénujeme zdravější linecké na Vánoce :-)

P1040300

Všechny suroviny v biokvalitě zakoupíte v obou našich prodejnách.

Celozrnné linecké netopýří slepovánky

200g celozrnné špaldové mouky hladké

100g pohankové mouky hladké

200g másla nebo veganské alternativy másla (Alsan…)

100g rýžového sirupu

Špetka soli

Marmeláda bez cukru na slepení

Suroviny spojte do hladkého těsta a nechte hodinu odpočinout v ledničce. Potom vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na tenko, formičkami vykrajujte tvary a upečte v předehřáté troubě. Já jsem pekla 9 min na 170 stupňů, ale každá trouba peče trochu jinak, takže přizpůsobte délku a teplotu pečení té své.

Netopýry jsem slepovala výbornou višňovou bioládou, která je bez cukru, slazená jen jablečným koncentrátem.

P1040302

Cukroví je moc dobré a klidně pár kousků dopřejeme i 1,5 leté Grétce, takže na Vánoce určitě recept zopakuji (jen tedy s jinými tvary).

Inspiraci jsem našla v Bioabecedáři Hanky Zemanové.

 

 

Napsat komentář

Je potřeba být přihlášen.

powered by WordPress developed by Ondřej Kolafa